join le..=)

Friday, December 23, 2011

katakan TIDAK!!!

assalamualaikum and have a good night everyone..entry ni dispecialkan kpd budak2 yg maseh bergelar student sekolah rendah and sekolah menengah..

      okay,based on my entry,katakan TIDAK pd ape??ROKOK??one of them..ape lagi??DADAH??yup..and lagi??lagi??lagi??




of course katakan TIDAK pd  CINTA MONYET!!!


bukan cinta pd monyet ye..btw,cute jugak monyet ni ye??mohawk gitu..^.^


k..back to the main point,CINTA MONYET!!

BE AWARE!!

hhmm..cinta monyet ni based on ape yg sy tau die bermaksud "cinta pd zaman sekolah"..zaman sekolah???sekolah??sy pn pernah la suka kt someone ni then baru skrang sy tau bnda tu tak berguna..seriously,TAK BERGUNA!bukannya ape..bnda camtu buat bazir je..antara pembazirannya ialah::::

1st ,
 BAZIR MASA!!

yup,seriously membazir masa..membazir masa dgn ape??dgn berMESEJ la..berCHATTING la..berCALLING la..better study je kan..kan lebih elok..^.^..

2nd,
 BAZIR DUIT!!

totally RIGHT!!hehe..yup..bazir duit kite je kan..masa bday die,kite kasi la bnda cantek2,mahal2..tp,kalau bday mak ayah kite,family member kite,kawan kite,ade kite bagi??bli reload lagi utk mcej tu..bkannya nak mcej dgan family ke,but dgan pw/mw die tuu..better gunakan duit tu tok bli buku ke,stationary ke,brang2 asrama..kite kan maseh student..

3rd,
 BAZIR KREDIT HP!!

k..kredit kite utk mcej dgn tut tut je..bkannye nak mcej dgn kawan ke..sape2 je la exclude pw/mw tu..kalaula mcej tu berkenaan plajaran ke..tak la kesah sgat..ni nk mcej dgn pw/mw tu ade2 je kredit..kalau nk mcej dgn mak ayah,huh mcam2 alasan bagi kan??takleh camtu..k3??

4th,
SHOW OFF!!

bkannnya show off bnda ke,but show off orang!!tak kesah la kalau nak bergewek tu kalau maseh jg batas ni..ni tak,jlan2 la dgn pw/mw die..nk tunjuk kite ni dh berpunye..hampeh..KITE MASEH STUDENT..takyah la buat gitu..maseh KECIK..tau tak..

5th,
BAZIR FUTURE!!

bazir future??maksud sy,kta maseh kcik..bnyak lg mase nk bergewek tu..umo kite maseh terlalu muda..mase skolah,kita fokus study..kalau dh sukses tu,petik jari je sume org dtang kt kite..(gurauan semata-mata ^.^)..kalau kite xfokus study,then main2,then kite dpat result THUMB DOWN gitu,takde org yg akan nak kat kite..percayelah..=)

6th,
INSAN YANG TIDAK BERDOSA!!
k..u know what i mean right??yup..sokong 110%..skrang ni,bnyak sgat da kes yg kite dgar tu..buang bayi sane-sini...kesian la kat bdak kcik tu...tak tau pape..blom sempat lagi lihat dunia,dh kena bunuh,dah kena buang..memang org yg buang bayi ni kejam la..budak tu maseh suci,tak berdosa pn..die xmnta pn nk lahir kt dunia ni,tpi org yg buang die yg minta sebenarnye..pastu,tak nak tanggung..ape nk jadi la..

7th,
ORANG KE-3!!
ape yg sy maksudkan actually,kite dh xjage batas lagi..pegang sane-sini,dudok berdua-duaan n ape2 la..itu boleh mengundang org yg ke3!!KE-3??syaitan la maksudnye..bkan ke syaitan dh berjanji akan menyesatkan semua umat Nabi Muhammad sampai kiamat.oleh itu,kite kena berhati-hati dlam stiap tindakan yg kite buat.orait??


"kawan je dulu kan baek"


yup,totally sokong..hhmm..pike2 kan la ye..

k  i think thats all from me..sy pon tak perfect mane nk kate ape2..ni je based on experience sy tgok kengkawan tu..and seriously,SORRY to those yg terasa tu..mase mseh ade..yg baeknye dtang dri Allah S.W.T yang buruknya dtang dri saye..wassalam..







4 comments:

Qadriah M Isnadi Khallid said...

sigek gik, boh becinta ngan monyet. =.=' buang karan

shamsiahmine said...

sapot abisssss!

tieykah_97 said...

lyla:yup..totally right..boh gerek ngn monyet kt luar ea..
sham:sapot~sapot~

double*number_punye said...

yeah. sapot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...